Medical taping

Wat bieden wij

Medical taping is een nieuwe behandelmethode uit Azië, waarbij elastische tape gebruikt wordt om spieren in hun funktie te ondersteunen.
De tape is tot 140% uitrekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort ’tweede huid’te vormen.    

De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig, zodat er mee gedouched kan worden.
Bij de meeste toepassingen van de tape wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de huid. De huid van het te behandelen gebied wordt gerekt door de spieren en gewrichten in gerekte positie te brengen, de tape wordt vervolgens zonder rek op de huid neergelegd.
Als het lichaamsdeel terug gaat naar de uitgangshouding, zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid iets wordt opgetild. Hierdoor zou de circulatie worden verbeterd en de pijn gedemd, maar ook creeer je drukvermindering bij weefseltrauma.  

Binnen het Medical Taping concept wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Johan, Hans, Jacqueline en Rina passen het Medical Taping Concept toe.

Adresgegevens

Fysiotherapie Oudorp

Oudorperplein 18
1823 HA Alkmaar
072-5117468

info@fysiotherapieoudorp.nl

Geregistreerd bij