Orthopedische Manuele Therapie

Wat bieden wij

Orthopedische manuele therapie is een therapie waarbij, na nauwgezet onderzoek, klachten en stoornissen van het bewegingsapparaat (o.a. wervelkolom en ledematen) kunnen worden verbeterd. De orthopedische manuele therapie maakt gebruik van een scala aan manuele technieken  en medische trainingstherapie.

Een orthopedisch manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in orthopedische manuele therapie, door een vijf jaar durende vervolgopleiding bij de Opleiding Orthopedisch Manuele Therapie in Delft te volgen.
Klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan, behoren tot het werkterrein van de orthopedisch manueel therapeut.
Met name klachten aan de wervelkolom, zoals (lage) rug-, nek- en schouderklachten, kunnen verholpen worden door een orthopedisch manueel therapeut. Ook kunnen bijvoorbeeld langdurige hoofdpijn, instabiliteitsproblemen of klachten na een ongeluk behandeld worden.

Een orthopedisch manueel therapeut heeft zeer veel kennis van het houdings- en bewegingsapparaat, waardoor deze goed in staat is om een heldere diagnose te stellen en de achtergrond van uw klachten uit te leggen.
Met orthopedische manuele therapie kunt u vaak op effectieve wijze van uw klachten afgeholpen worden. Dit kan gaan om het vergroten van de bewegingsvrijheid, maar ook om bijvoorbeeld het zo snel mogelijk wegnemen van hevige pijn. Om klachten in de toekomst te voorkomen stelt de orthopedisch manueel therapeut, tijdens en na de behandeling, veelal een training voor die de belastbaarheid van het gewrichts- en spierstelsel structureel verbetert. Zo kunt u dus zelf een bijdrage leveren aan de verlichting van uw klachten of aan het herstel daarvan.
 

Adresgegevens

Fysiotherapie Oudorp

Oudorperplein 18
1823 HA Alkmaar
072-5117468

info@fysiotherapieoudorp.nl

Geregistreerd bij